Oua ochiuri in cuib de cartofi copti

de mickyapostu in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7367 vizualizari

 

Incerc pe cat posibil sa evit prajelile, insa ne plac ouale ochiuri. Asa ca am gasit o metoda de a le face putin mai sanatoase, la cuptor. Au fost foarte bune si cu mai putine calorii ...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • - 4 oua
  • - putin cascaval
  • - sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua ochiuri in cuib de cartofi copti:

Spalati cartofii foarte bine cu o perie. Coaceti cartofii cu coaja cu tot la cuptor pana sunt patrunsi. Eu am facut asta seara, ca dimineata sa dureze mai putin restul prepararii. 

Dupa ce s-au copt cartofii, lasati-i sa se raceasca si taiati-i in doua pe lungime. Cu o lingurita scobiti miezul, in asa fel incat sa incapa un ou in coaja ramasa.   

Asezati cartofii in tava, presarati putin cascaval ras in fiecare, apoi cu grija spargeti ouale si turnati-le in cojile de cartofi coapte.   

Presarati sare, piper si dati la cuptor pana se coaguleaza oul.

Scoateti si presarati cu putina ceapa verde tocata marunt si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua ochiuri in cuib de cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco